"Pomógł", to nie "lajk"
- zotornik
- Dinożarł / AT!
- Imię: Wojtek
- Podziękował : 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 161 razy
"Pomógł", to nie "lajk"
"Pomógł", to nie "lajk" !
Konieczność powstania tego postu jest równie absurdalna, jak i równie śmieszna
Otóż doszło do sytuacji, w której na skutek nieszczęśliwie dobranej przez nas ikonki opcji "Pomógł" - w postaci "zielonej łapki" kojarzącej się z "lajkiem" - nastąpiła błędnie rozumiana jego interpretacja! Co z kolei zaowocowało wysypem i wzmożoną ilością opacznie rozumianych "pomognięć".
Dlatego tłumaczę i wyjaśniam - opcji "Pomógł" w żadnym wypadku nie należy mylić, ani utożsamiać z tym co w skrócie nazywamy "lajkiem" !!!
Od bezkrytycznego klikania w tę opcję nikomu niczego nie przybędzie, nikogo nie będziemy z tego powodu bardziej lubili, nikomu nie nadamy prestiżu.
Klikając ikonkę "Pomógł":
- dziękujemy innej osobie za pomoc i poradę,
- wyrażamy nasz szacunek dla jego wiedzy, którą zechciał się z nami podzielić,
- a także dziękujemy za czas, który nam poświęcił.
Dlatego przywróciliśmy dobrze znaną ze starego skryptu ikonę "Pomógł" by w połączeniu z tym postem przywrócić tej opcji właściwą funkcję i rangę.
p.s.
Jak już też wiecie - w odróżnieniu od starego skryptu, w którym można było podziękować tylko we własnym temacie. Obecnie taką możliwość ma każdy i to w dowolnym temacie. Mam nadzieję, że to spopularyzuje tę opcję i że będzie ona wykorzystywana z głową i w zgodzie z ideą.
Konieczność powstania tego postu jest równie absurdalna, jak i równie śmieszna
Otóż doszło do sytuacji, w której na skutek nieszczęśliwie dobranej przez nas ikonki opcji "Pomógł" - w postaci "zielonej łapki" kojarzącej się z "lajkiem" - nastąpiła błędnie rozumiana jego interpretacja! Co z kolei zaowocowało wysypem i wzmożoną ilością opacznie rozumianych "pomognięć".
Dlatego tłumaczę i wyjaśniam - opcji "Pomógł" w żadnym wypadku nie należy mylić, ani utożsamiać z tym co w skrócie nazywamy "lajkiem" !!!
Od bezkrytycznego klikania w tę opcję nikomu niczego nie przybędzie, nikogo nie będziemy z tego powodu bardziej lubili, nikomu nie nadamy prestiżu.
Klikając ikonkę "Pomógł":
- dziękujemy innej osobie za pomoc i poradę,
- wyrażamy nasz szacunek dla jego wiedzy, którą zechciał się z nami podzielić,
- a także dziękujemy za czas, który nam poświęcił.
Dlatego przywróciliśmy dobrze znaną ze starego skryptu ikonę "Pomógł" by w połączeniu z tym postem przywrócić tej opcji właściwą funkcję i rangę.
p.s.
Jak już też wiecie - w odróżnieniu od starego skryptu, w którym można było podziękować tylko we własnym temacie. Obecnie taką możliwość ma każdy i to w dowolnym temacie. Mam nadzieję, że to spopularyzuje tę opcję i że będzie ona wykorzystywana z głową i w zgodzie z ideą.
- zotornik
- Dinożarł / AT!
- Imię: Wojtek
- Podziękował : 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 161 razy
Re:
Nie powiem, że możesz klikać cokolwiek i gdziekolwiek, ale Ty akurat masz zaległości więc Ci wybaczoneMaciek pisze:Mi się wczoraj kliknęło zupełnie przypadkiem. Niestety nie można odpomóc
Wysłane za pomocą Tapatalk
- Maciek
- Dinożarł / AT!
- Imię: Maciek
- Podziękował : 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 razy
Re: Re:
Co prawda to prawda tylko akurat w przycisku Pomógł się orientuję co i jak, zamiast na cytuj poszło w Pomógłzotornik pisze:Nie powiem, że możesz klikać cokolwiek i gdziekolwiek, ale Ty akurat masz zaległości więc Ci wybaczoneMaciek pisze:Mi się wczoraj kliknęło zupełnie przypadkiem. Niestety nie można odpomóc
Wysłane za pomocą Tapatalk
Za to druga strona otrzymująca posta z informacją, że ktoś coś gdzieś kliknął mogła być nieco zaskoczona więc pewnie stąd ten temat. I dobrze
- czayo
- Dinożarł / AT!
- Imię: Marcin
- Podziękował : 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Re: "Pomógł", to nie "lajk"
ecko2man pisze:Mnie aż korciło żeby łapkę nacisnąć ale się powstrzymałem
Myślę że Wojtek jakoś to przeżyje. Pewnie z wielkim trudem, ale wierzę w Niego
- Sherghan
- Teoretyk
- Imię: Maciej
Czy istnieją jakieś dodatkowe zasady, kiedy można a kiedy nie, przyznawać "pomagajkę"?
Nigdzie nie widzę żadnej ikonki od tego. Czy mam jeszcze po prostu za mało doświadczenia/postów?
Przepraszam czayo, że użyłem Twojego posta, ale na kogoś paść musiało, a Twój był akurat pod ręką.
Nigdzie nie widzę żadnej ikonki od tego. Czy mam jeszcze po prostu za mało doświadczenia/postów?
Przepraszam czayo, że użyłem Twojego posta, ale na kogoś paść musiało, a Twój był akurat pod ręką.
- jaruso
- Dinożarł / AT!
- Imię: Krzysztof
- Podziękował : 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 83 razy
Testowałem przed chwilą, faktycznie coś jest nie tak i nie dotyczy to tylko Twojego konta. Wyjaśnię to w wolnej chwili. Dzięki za cynk