Z tego co mi się kojarzy to wałek napędowy szedł przez siodło.
ZiŁ 157 by przemo_m ... wersja mocno drukowana
- Radek
- Dinożarł / AT!
- Imię: noname
- Podziękował : 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 62 razy
- przemo_m
- Garażowy Przodownik
- Imię: Przemo
- Podziękował : 1 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: ZiŁ 157 by przemo_m ... wersja mocno drukowana
Dostałem w końcu odlewany zawiasy drzwi i przednie haki więc mogłem co nie popchnąć do przodu ... hak do wyciągarki do odlew a pozostałem dwie sztuki przy linie stalowej są aluminiowe z aliexpress.
Drzwi zamontowane Na tył zrobiłem skrzynię ze szpejem do przepraw solo czyli pasy parciane, szekla i zblocze do wyciągarki środek wstępnie ogarnąłem ale brakuje mi lewarków do zmiany biegów i chyba pokuszę się o pedały bo mam miejsce
Naczepa przybrała trochę ...
Dzisiaj mam w planach jakąś dłuższą jazdę próbną, którą spróbuje udokumentować ![Niezobowiązujący uśmiech kurtuazyjny :)](./images/smilies/smiling-face-with-smiling-eyes_1f60a.png)
Drzwi zamontowane Na tył zrobiłem skrzynię ze szpejem do przepraw solo czyli pasy parciane, szekla i zblocze do wyciągarki środek wstępnie ogarnąłem ale brakuje mi lewarków do zmiany biegów i chyba pokuszę się o pedały bo mam miejsce
![Uśmiech z siekaczami i trzonowymi. :D](./images/smilies/grinning-face-with-smiling-eyes_1f601.png)
![Niezobowiązujący uśmiech kurtuazyjny :)](./images/smilies/smiling-face-with-smiling-eyes_1f60a.png)
- Jakoob
- YOTA Maniak / AT
- Imię: pije Kuba do Jakuba
- Podziękował : 23 razy
Przemo, udało się coś pojeździć? Ale super wychodzi ci postarzanie tej karoserii, podpowiesz jak to robisz?
![Witam :england](./images/smilies/england3.gif)
![Witam :england](./images/smilies/england3.gif)
- przemo_m
- Garażowy Przodownik
Właśnie skorbałem posta ... Udało się go ubrudzić i pociorać w terenie
![U mnie, czy u Ciebie? ;)](./images/smilies/winking-face_1f609.png)
![U mnie, czy u Ciebie? ;)](./images/smilies/winking-face_1f609.png)
Co do postarzania karoserii używam washa ... Smaruje całą budę waszem potem wycieram ręcznikiem papierowym. A tam gdzie lakier wyszedł na stary i spękany widać to przy drzwiach to wyszło całkiem przypadkiem bo podkład zaczął się gryź ze szpachla natryskowa
![Luuuzik panowie i panie! :zapo](./images/smilies/smiling-face-with-sunglasses_1f60e.png)
- przemo_m
- Garażowy Przodownik
Dzięki wielkie za dobre słowo
przy okazji pod linkiem https://www.printables.com/pl/model/711 ... adlock-rim
znajdziecie pliki do felg 1.9 cala do Ziła 157 mojego autorstwa![Niezobowiązujący uśmiech kurtuazyjny :)](./images/smilies/smiling-face-with-smiling-eyes_1f60a.png)
Na dniach planuje się zebrać w sobie i udostępnić pliki szoferki MAN Kat również za darmo![Niezobowiązujący uśmiech kurtuazyjny :)](./images/smilies/smiling-face-with-smiling-eyes_1f60a.png)
![Niezobowiązujący uśmiech kurtuazyjny :)](./images/smilies/smiling-face-with-smiling-eyes_1f60a.png)
przy okazji pod linkiem https://www.printables.com/pl/model/711 ... adlock-rim
znajdziecie pliki do felg 1.9 cala do Ziła 157 mojego autorstwa
Na dniach planuje się zebrać w sobie i udostępnić pliki szoferki MAN Kat również za darmo
- RockyRider
- Adept / AT!
- Imię: Dawid
Przemo jesteś wielki.
Ził będzie pięknie sie prezentował na SST
już się sezonu nie mogę doczekać![Niezobowiązujący uśmiech kurtuazyjny :)](./images/smilies/smiling-face-with-smiling-eyes_1f60a.png)
Ził będzie pięknie sie prezentował na SST
![Ależ się podoba! :jaw](./images/smilies/smiling-face-with-heart-shaped-eyes_1f60d.png)
już się sezonu nie mogę doczekać
- przemo_m
- Garażowy Przodownik
W Pucharze Śląska startują dwa Ziły 157 ... film z przejazdu obu Ziłów z naczepami na koniec drugiej rundy która odbyła się w Dąbrowie Górniczej.