Ano, już spieszę Wam wyjaśnić
Chciałbym zaproponować udział wszystkim chętnym w nowym projekcie.
Od jakiegoś czasu bawimy się z kolegą Sharkim modelikami Orlandoo.
Sharki zbudował mały tor po którym jeździliśmy w zimie przy kawie w kuchni u kolegi.
Ja zbudowałem garażyk oraz uliczkę filmową. Przy okazji zainteresowania Orlandoo zacząłem się bawić w sklejanie modeli statycznych. Na tą chwilę interesują mnie głównie modele samochodów terenowych z skali 1:24. Będą służyły one jako statyści do zdjęć i filmów.
Wszystko to dąży w określonym kierunku. Chcemy zbudować makiety po których będzie można jeździć naszymi Orlandoo. Mia być to taki mały projekt dwuosobowy ale pomyślałem że można do niego zaprosić też innych.
Pomysł jest taki aby na panelach o ustalonych wymiarach każdy kto się zgłosi zbudował własną cześć makiety. Wiedząc czyje panele będą po bokach skonsultowałby z kolegami jak je połączyć. Gdy już wszystkie panele powstaną zrobilibyśmy spotkanie w trakcie którego połączylibyśmy to w całość i pobawili się razem.
Podsumowaniem takiego spotkania były zdjęcia i jakiś film tematyczny.
Proponuję aby panele budować na płycie MDF o grubości 10 mm i o wymiarach 800x500 mm. Wydaje się to w miarę optymalne do przewozu i jednocześnie jak połączy się dwa to powstaje szerokość 1600 mm co daje możliwość sięgnięcia w głąb i na przykład podniesienie modelu.
Ja jeszcze zamierzam zrobić górę z starą kopalnią złota pewnie na 2 panelach.
Dla zobrazowania filmik z pierwszymi jazdami Orlandoo oraz parę zdjęć moich modeli, garażu i uliczki.
Tutaj będą zdjęcia i filmik.
Te zdjęcia i parę innych ale w większej rozdzielczości znajdziecie również na moim blogu.
Co Wy na to - kto jest chętny?
Na zachętę parę zdjęć z uliczki filmowej i mało profesjonalny bo komórka kręcony filmik z zimowej jazdy w kuchni
[youtube][/youtube]